אסטרטגיית ההשקעות של אוניברסיטת הרווארד
מנהלי ההשקעות הגדולים בעולם מנהלים את הון המשפחתי שלך
אחד הדברים שלמדתי אחרי למעלה מ-12 שנה בעולם ההשקעות בה ניהלתי יותר מ-8 מיליארדי שקלים עבור לקוחות פרטיים וחברות, זה שאסור למהר להשקיע. למעשה, הדבר הכי חשוב לעשות בעיני בתור משקיע, זה לא להתבייש לפחד. לבדוק. לבחון. לוודא.
למה? כי אם אנחנו מפסידים, קשה מאוד להרוויח בחזרה את מה שהפסדנו. כלומר, אם הפסדנו 30% על תיק ההשקעות שלנו – נצטרך להרוויח כ-50%, כדי לחזור לאותה הנקודה בדיוק. ובדיוק מכיוון שיש לנו הרבה מאוד משקיעים שהם אנשים שעבדו קשה מאוד עבור הכסף שלהם, החלטנו שלמרות הניסיון הרב שיש לנו כמנהלי השקעות, אנחנו לא רוצים לסמוך ר-ק על עצמנו. הרי יש מנהלי השקעות טובים וגדולים בעולם- וורן באפט, ריי דאליו, אוניברסיטת הארווארד- כולם מייצרים תשואות מעל הממוצעים של המדדים המובילים בעולם
כיום הגופים הפרטיים הגדולים בעולם חושפים את תאוריית ההשקעות שלהם ואת אלוקציית הנכסים שלהם, כך שכיום ניתן לייצר תיק השקעות של לקוח פרטי כאילו היה מנוהל בבתי ההשקעות הגדולים בעולם.
מה זאת אומרת?
בעבר, ההשקעות הכי טובות בעולם, היו נחלתם של מתי מעטים. אבל כיום, שלל גופים פרטיים ומוסדיים נותנים למשקיעים פרטיים הזדמנות לנהל את השקעותיהם באותו אופן ואפילו דרך אותם מנהלי השקעות הגדולים והחזקים בעולם.
זה מייצר הזדמנות אדירה עבור המשקיעים "הרגילים" שעכשיו חשופים לאסטרטגיות של כמה מהגופים המצליחים בתחום ההשקעות, לא רק בישראל, אלא בעולם כולו.
אייזק ניוטון אמר "לעמוד על כתפי ענקים", ואנחנו שאלנו, על הכתפיים של מי נוכל לעמוד? או במילים אחרות, אסטרטגיות של איזה גופים סולידיים ומצליחים נוכל לשכפל עבור לקוחותינו. ואנחנו, חיפשנו גוף עתיר ידע ומשאבים, כזה שבוחן ובודק מגמות. משקיע לטווח ארוך ולא לפי אופנות. עובד לפי שיטה סדורה ולא בשליפה או אינטואיציה. מקפיד על שימור הון לפני שהוא חושב על תשואות גבוהות. מתכונן גם לתרחישי אימה של קריסת שווקים, מיתון, מגפה או מלחמה. ומצליח להרוויח יפה עם סיכון נמוך לאורך שנים רבות.
ומה גילינו?
יש כמה מוסדות מוסדיים ופרטיים המפרסמים את אסטרטגיית ההשקעות שלהם לאורך השנים, לדוגמא אוניברסיטת הרווארד.
הרווארד, כידוע, מנהלת הון של למעלה מ-53 מיליארד דולר, בעיקר כספי תרומות – ממש מדינה קטנה.
והשיטה של הרווארד מוכיחה את עצמה לאורך השנים.
למעשה, ב-20 השנים האחרונות, השיטה הפסידה רק פעם אחת – לאחר המשבר הכלכלי של 2008, והתשואה הממוצעת שלה לאורך אותם שני עשורים עומדת על 10.58%.
מה זה אומר במילים פשוטות? זה אומר שאם תשקיע 5 מיליון שקל בתשואה שנתית של 10.58% לשנה, תכפיל את הכסף שלך פי 4 בתוך פחות מ-14 שנים. דמיין מה זה לשבת על 20 מיליון שקל… ולא לשכוח, הסיכון כאן נמוך יחסית. זה לא איזה לוליין פיננסי – זה הרווארד.
את אופן העבודה שלהם התאמנו למציאות של הקהל המשקיעים הישראלי וכמובן, לצרכים הפרטניים של כל לקוח ולקוח.
בדגש מהותי על עבודה עם מגוון רחב של מנהלים שמתמחים בתחומים ספציפיים, גיוון סוגי השקעות, הקפדה מהותית על שימור הון והפחתת סיכונים, וחשיבה לטווח ארוך. ולקהל הישראלי, עם המציאות הלא פשוטה שלנו, יש גם אתגרים של להגן על עצמו מתנודתיות של השקל ולהביא בחשבון שיקולים ביטחוניים שונים. בקיצור, במקום להמציא את הגלגל, אמרנו לעצמנו: "הצלחה משאירה עקבות בבוץ".
עכשיו, אני חייב לשאול אותך: היית רוצה לראות איך היה נראה תיק הנכסים שלך, אם הוא היה מושקע על פי השיטה של אוניברסיטת הרווארד?
מה טווח ההשקעה שלך?
היית רוצה לנהל את הכסף שלך כמו וורן באפט או ריי דאליו?
תשאיר פרטים ונתחיל את המסע